DISTRIBUIȚI
Twitter

Un ministru francez a acuzat răspândirea de ştiri false pe reţelele sociale miercuri, după mai multe atacuri de tip mobbing asupra membrilor comunităţii rome în suburbii ale Parisului, informează dpa, scrie Agerpres.

Atacurile au avut loc după ce pe reţelele sociale au circulat zvonuri conform cărora membri ai comunităţii rome conduceau o camionetă albă cu care încercau să răpească nişte copii.


Citește și : May garantează Brexitul dacă Parlamentul va sprijini săptămâna aceasta acordul negociat cu UE

Incidentul a arătat „necesitatea absolută de a lupta împotriva ştirilor false”, a declarat Benjamin Griveaux, ministru şi purtător de cuvânt al guvernului francez.

Anchetatori din suburbia pariziană Bobingny au declarat marţi că 19 oameni, inclusiv doi minori, au fost arestaţi pentru a fi interogaţi în baza unor acuzaţii de atac, incendiere şi asociere violentă cu arme. Potrivit anchetatorilor, persoane sau incidente suspecte au fost raportate poliţiei, dar nu au existat incidente de răpire sau tentative de răpire verificate.

Citește și : Mogherini: UE nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Platoului Golan

Griveaux a atenţionat că „acest fel de zvonuri, propagate într-un mod foarte viral şi foarte organizat pe reţelele sociale, duc la stigmatizarea unei comunităţi” şi la violenţă „în cea mai rea formă posibilă”. „Va trebui să reuşim să adaptăm răspunsurile noastre penal şi juridic la violenţa pe care o vedem astăzi, dar şi la hăituirea absolut inacceptabilă a comunităţii rome”, a adăugat el.

Franţa a adoptat în ultimii ani legi care le permit judecătorilor să ordone scoaterea ştirilor false de pe internet, însă doar în contextul campaniilor electorale.