DISTRIBUIȚI
Polisblog

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat marți că Guvernul de la Roma ar urma să decidă până vineri în legătură cu proiectul de construire a unei linii de cale ferată între Torino și Lyon, care a provocat o criză politică în cadrul coaliției guvernamentale din Italia, potrivit Mediafax.

Un oficial din cadrul Mișcării Cinci Stele (M5S) a afirmat recent că formațiunea ar putea ieși de la guvernare dacă nu este anulat proiectul de construire a unei linii de cale ferată de mare vitează între Torino și Lyon, plan susținut de partenerul de coaliție al M5S, Liga Nordului.


Citește și : Medvedev într-un ziar din Luxemburg:Rachetele ruseşti sunt de mare precizie; grădinile voastre nu sunt în pericol

„Decizia va fi luată în interesul națiunii și din acest motiv guvernul nu se poate prăbuși (din această cauză)”, a declarat premierul Conte.

Premierul italian a mai afirmat că miniștrii implicați în acest subiect se vor întâlni miercuri după-amiază în biroul său și „discuțiile vor continua până când o discuție va fi luată”.

Matteo Salvini, liderul formațiunii populiste Liga Nordului, a afirmat că abandonarea proiectului ar costa mai mult decât realizarea acestuia.

Proiectul a fost amânat timp de mai multe luni din cauza opoziției M5S, care consideră că proiectul reprezintă o risipă a fondurilor publice.

Citește și : Senatul american va vota împotriva stării de urgenţă declarată de Trump

Comisia Europeană a avertizat în mai multe rânduri că va tăia fondurile deja alocate pentru proiect în cazul în care întârzierile continuă.

Duminică, președintele francez Emmanuel Macron a cerut Guvernului Italiei să renunțe la opoziția față de proiect.