DISTRIBUIȚI
ekstrabladet.dk

Guvernul Danemarcei ia în calcul consolidarea măsurilor de control la frontiera cu Suedia, după ce doi suedezi au fost puşi sub acuzare în urma exploziei de la sediul administraţiei fiscale de la Copenhaga, a anunţat miercuri premierul danez Mette Frederiksen, citat de Reuters, potrivit agerpres.

”Vom analiza posibilitatea de a ne proteja graniţa cu Suedia într-o manieră mai bună şi mai inteligentă”, a spus şefa executivului danez într-o conferinţă de presă.


Citește și : Savanții ruși sunt supravegheaţi permanent (Kremlin)

Anterior în cursul zilei de miercuri, poliţia daneză a anunţat arestarea unui bărbat suedez de 22 de ani şi a emis un mandat de arestare internaţional pentru un alt suedez, în vârstă de 23 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că s-au aflat la originea exploziei de săptămâna trecută care a vizat sediul Agenţiei fiscale daneze de la Copenhaga.

Deflagraţia, calificată drept act ”voluntar” de autorităţile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Faţada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliţie din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

Citește și : Opozanţii Brexitului ‘colaborează’ cu Uniunea Europeană (Boris Johnson)