DISTRIBUIȚI
Finance Colombia

Guvernul columbian a oferit sâmbătă o răsplată substanţială pentru orice informaţie care să permită capturarea autorilor atacului comis cu o zi înainte împotriva unui elicopter în care se deplasa preşedintele Ivan Duque, în apropierea frontierei cu Venezuela, notează AFP, potrivit agerpres.  

„O recompensă de până la 3 miliarde de pesos (aproximativ 795.000 de dolari) este oferită persoanei (…) care ne permite să îi găsim pe cei responsabili pentru acest atac terorist”, a declarat ministrul apărării Diego Molano într-o înregistrare video difuzată din oraşul Cucuta, în nordul ţării.


Citește și : Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare pentru uciderea afro-americanului George Floyd

Directorul general al poliţiei, Jorge Vargas, a informat că au fost trase focuri de armă asupra elicopterului prezidenţial dintr-un cartier al oraşului în apropiere de aeroport, în momentul decolării.

„O echipă de căutare a fost trimisă în această zonă şi au fost găsite două arme”: o pistol-mitralieră AK-47 al cărui număr de înregistrare face obiectul unei anchete şi o puşcă de calibru 7,52 „care poartă marca armatei venezuelene”, a adăugat el.

Preşedintele Ivan Duque călătorea împreună cu ministrul apărării şi cel de interne. Imaginile publicate de preşedinţie au arătat mai multe găuri de glonţ pe coada şi elicea elicopterului.

Citește și : Armata rusă lansează exerciţii militare în Marea Mediternană în plin dezacord cu Regatul Unit

Niciunul dintre ocupanţi nu a fost rănit. Atacul a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi mai multe ţări din America Latină.

Disidenţi ai fostei gherile FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) şi mai multe grupuri armate se luptă pentru veniturile din traficul de droguri din această regiune, profitând de porozitatea frontierei de 2.200 de kilometri dintre Columbia şi Venezuela.