DISTRIBUIȚI
Twitter

Guvernul ceh solicită cetăţenilor să renunţe în acest an la o tradiţie rurală de Paşte, în care băieţii vizitează fetele şi le biciuiesc simbolic cu nuiele de salcie ornate, din cauza pandemiei de coronavirus, informează DPA, scrie agerpres.

„Oamenii nu ar trebui să se biciuiască cu nuiele de salcie, este periculos”, a declarat joi cu privire „Pomlazka” – numele sub care este cunoscut acest obicei – ministrul de interne, Jan Hamacek, pentru ziarul local Pravo, subliniind că, în caz contrar, există riscul de răspândire a virusului.


Citește și : Viktor Orban anunţă prelungirea restricţiilor în Ungaria pe durată nedeterminată

Hamacek a anunţat totodată că poliţia va monitoriza respectarea de către locuitori a măsurilor destinate combaterii focarului de coronavirus, însă a precizat că aceasta nu poate garanta că distanţarea socială este respectată în fiecare sat.

Pomlazka are loc în a doua zi de Paşte şi se crede îşi are originile în ritualuri de fertilitate păgâne. Obiceiul a rămas popular în Silezia şi în Prusia Răsăriteană.

Grupurile feministe au criticat însă Pomlazka, susţinând că ea banalizează violenţa împotriva femeilor, însă critica lor nu şi-a găsit ecou în rândul publicului larg.

Citește și : Merkel consideră că există motive de optimism prudent privind evoluţia crizei în Germania