DISTRIBUIȚI

Ministrul bulgar al agriculturii şi alimentaţiei, Desislava Taneva, a asigurat duminică într-o postare pe Facebook că guvernul său a luat toate măsurile posibile pentru a împiedica extinderea pestei porcine africane şi a respins totodată cinci măsuri propuse împotriva acesteia de Partidul Socialist Bulgar, de opoziţie, între care ca statul să recurgă la excedentul bugetar pentru a cumpăra porci crescuţi în gospodării la preţul pieţei, relatează BTA, scrie agerpres.

Nu este just ca acest partid să încerce să atragă de partea sa alegători prin astfel de metode într-o asemenea criză, notează ministrul. În Bulgaria urmează să aibă loc alegeri locale la finele lui octombrie, menţionează BTA.


Citește și : Un nou atac armat în SUA – Zece morți și 16 răniți în Ohio

Taneva a amintit că pesta porcină africană a afectat numeroase ţări din Europa occidentală şi din alte părţi alte lumii şi că în Spania a fost nevoie de 30 de ani pentru eradicarea ei.

Ministrul mai subliniază că guvernul bulgar face tot posibilul pentru a limita pagubele produse de pestă pentru cetăţenii bulgari şi că au fost alocate 4,5 milioane de leva pentru dezinfectarea şi curăţarea crescătoriilor private, acesta fiind singurul sprijin posibil în măsura în care aceste crescătorii nu sunt înregistrate.

Citește și : Pompeo, ‘încrezător’ că SUA va reuși să construiască o coaliție maritimă în Golful Persic