DISTRIBUIȚI
risingsunchatsworth.co.za

Guvernul britanic vrea să-i izoleze pe deţinuţii cei mai influenţi şi periculoşi condamnaţi pentru terorism, pentru a evita ca aceştia să radicalizeze alţi deţinuţi, a anunţat miercuri ministrul justiţiei al Regatului Unit, Dominic Raab, informează AFP, potrivit agerpres.

„Trebuie să eradicăm mult mai devreme atitudinile de control coercitiv exercitat de extremişti şi care pot duce la radicalizare şi terorism”, a declarat ministrul la SkyNews.


Citeşte şi: Victoria lui Emmanuel Macron în Franța este un ultim triumf pentru proiectul eșuat al UE – Black News

Dominic Raab doreşte „utilizarea mai intensivă” a „centrelor de separare” existente, pentru a-i izola pe potenţialii recrutori de terorişti.

La Times Radio, el a explicat că Regatul Unit are 28 de locuri în „centre de separare”, dar că „vor fi utilizate doar 9 în acest moment”. El a anunţat că vor fi investite 1,2 milioane de lire (1,4 milioane de euro) pentru a ţinti deţinuţii ce trebuie să fie izolaţi, pentru că ei prezintă riscul de a radicaliza alţi deţinuţi.

Acest anunţ coincide cu publicarea unui raport independent asupra terorismului în închisorile din Anglia şi Ţara Galilor. Potrivit autorului raportului, Jonathan Hall, ameninţarea în aceste închisori vine de la terorismul islamist şi „nu există nicio altă ameninţare comparabilă”.

Citeşte şi: Occidentalii studiază soluţii ‘alternative’ pentru o forţă internaţională în cazul unui blocaj rus în Bosnia – Black News

Mai multe atacuri teroriste au avut loc în Regatul Unit în ultimii ani, printre care uciderea, în noiembrie 2019, a doi tineri de către un individ ce fusese condamnat pentru terorism.

În total, 200 de persoane condamnate pentru terorism se află în detenţie în Regatul Unit, la care se adaugă alte 200 care au legături cu terorismul.