DISTRIBUIȚI
Coffee House - The Spectator

Guvernul britanic speră să îşi îndeplinească până în martie ţinta de vaccinare împotriva COVID-19 şi să poată lua în considerare o relaxare a restricţiilor prevăzute de lockdown, a declarat duminică ministrul de Externe, Dominic Raab, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Marea Britanie, care are cel mai ridicat bilanţ al deceselor legate de COVID-19 din Europa, este în lockdown naţional de la 5 ianuarie, când şcolile au fost închise pentru majoritatea elevilor, activităţile non-esenţiale au fost închise pentru public, iar cetăţenii au fost îndemnaţi să lucreze de acasă acolo unde este posibil.


Citește și : Numărul cazurilor suspecte de abuz asupra copiilor după primul lockdown din Anglia, în creştere

„Vrem să ieşim din acest lockdown naţional cât mai repede posibil”, a declarat Raad la postul de televiziune Sky News.

„Până la începutul primăverii, sperăm că până în martie, vom fi în situaţia de a lua aceste decizii. Cred că ar trebui să spun că nu vor fi luate toate deciziile deodată. Vom ieşi din lockdown-ul naţional printr-o abordare treptată”, a afirmat el.

Premierul Boris Johnson a stabilit ca ţintă de vaccinare a persoanelor în vârstă, inclusiv a celor din centrele de îngrijire, a persoanelor cu boli cronice şi a lucrărilor din prima linie, toate aceste categorii reprezentând în total peste 13 milioane de oameni, până la mijlocul lui februarie.

Dacă totul va merge bine, el a precizat că Anglia poate lua în considerare o relaxare a restricţiilor începând de la acel moment.

Citește și : Senatul SUA a publicat documente despre ancheta privind contacte între echipa preşedintelui Trump şi Rusia

Ziarul Sunday Times a relatat că miniştrii britanici au ajuns la un acord pentru a aproba un plan în trei puncte care ar putea duce la ridicarea unor restricţii cel mai devreme la începutul lui martie.

Zonele unde se vor putea relaxa restricţiile sunt cele în care rata deceselor şi a spitalizărilor scade şi unde unele dintre persoanele între 50 şi 70 de ani sunt vaccinate.