DISTRIBUIȚI

Guvernul britanic nu are „niciun plan” de a face obligatorie vaccinarea, a comunicat vineri purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson, citat de dpa, potrivit agerpres.  

Întrebat dacă este posibil să se impună vaccinarea, oficialul a declarat presei că „ne-am stabilit politica în această privinţă şi nu este ceva ce dorim să luăm în considerare”. ”Cunoaşteţi schimbările pe care le-am făcut privind cadrul de asistenţă socială şi pentru lucrătorii NHS (sistemul naţional de sănătate – n. red.), având în vedere importanţa protejării celor mai vulnerabili membri ai societăţii. Dar nu există niciun plan în plus şi dincolo de asta în această privinţă”, a continuat el.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Despre eventuale măsuri separate de interzicere pe viitor a circulaţiei pentru cei nevaccinaţi, purtătorul de cuvânt a precizat: „Cred că puteţi privi în urmă la restricţiile pe care le-am avut deja şi la faptul că nu am introdus niciodată ceva în această direcţie. Prioritatea noastră este să continuăm să promovăm vaccinările şi să promovăm rapelurile, acum că desfăşurăm tot mai multe rapeluri pentru tot mai mulţi oameni. Aceasta este prioritatea noastră, pe asta ne concentrăm şi asta le cerem oamenilor să vină să îşi facă”.