DISTRIBUIȚI
epa

Guvernul Austriei va cheltui până la 38 miliarde de euro pentru a ţine companiile pe linia de plutire şi a asigura locurile de muncă, a declarat miercuri cancelarul Sebastian Kurz, Cabinetul austriac adăugându-se altor guverne care furnizează fonduri pentru a contracara efectele cornavirusului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aproape 1.500 de persoane din Austria sunt infectate cu noul cornavirus şi trei decese au fost confirmate până acum. Guvernul de la Viena a introdus controale la frontiere, a redus traficul aerian, a închis şcolile şi majoritatea magazinelor şi a cerut populaţiei să intre în carantină.


Citește și : Turcia închide frontierele terestre cu Grecia şi Bulgaria pentru tranzitul persoanelor

„Vrem să facem tot ceea ce este posibil pentru a evita şomajul în masă. Având în vedere acest obiectiv, indiferent de ceea ce va fi nevoie, vom încerca să ne susţinem oamenii”, a spus Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

Pe lângă pachetul de ajutoare economice în valoare de patru miliarde de euro anunţat deja, Guvernul de la Viena va oferi garanţii de credit în valoare de nouă miliarde euro, 15 miliarde de euro sub formă de ajutoare de urgenţă pentru sectoarele economice grav afectate, precum companiile de distribuţie, şi amânarea unor taxe în valoare de 10 miliarde de euro.

Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie a ajuns la 71 de morți și 2626 de cazuri confirmate

Pachetul de 38 miliarde de euro este echivalent cu 9,5% din Produsul Intern Brut al Austriei în 2019.

Ministrul austriac de Finanţe, Gernot Bluemel, a dat anterior publicităţii un proiect de buget care prevede un mic deficit în loc de un surplus cum era preconizat iniţial. Cu toate acestea, Bluemel a avertizat că este imposibil de prezis cât de mult se va adânci deficitul.