DISTRIBUIȚI
RavenclawPride - WordPress.com

Guvernul conservator al Australiei a anunţat marţi că va spori finanţarea acţiunilor de contracarare a extremismului violent până la 381 de milioane de dolari australieni (270 de milioane de dolari americani) în următorii patru ani, în urma atacurilor sângeroase care au avut loc luna trecută asupra a două moschei din Noua Zeelandă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

„Evenimentele tragice de luna trecută din Christchurch arată necesitatea de a rămâne vigilenţi faţă de ameninţarea extremismului violent”, a subliniat ministrul australian de interne Peter Dutton, într-un comunicat dat publicităţii ca parte a bugetului elaborat de guvern.


Citește și : Trump dă startul celei de-a 70-a aniversări a NATO, pe fondul controverselor legate de bugetul Alianţei

Suma va finanţa echipe de investigaţii suplimentare şi adoptarea de noi metode de contracarare a ameninţărilor în curs, a precizat Dutton.

De asemenea, documentele privind bugetul arată că 35 de milioane de dolari australieni vor fi alocaţi pentru contracararea ingerinţei străine. Guvernul australian va înfiinţa un Centru de Evaluare a Ameninţării Străine, operat de Poliţia federală şi de Serviciile de Securitate ale Australiei, a mai spus ministrul australian.

Mai devreme în acest an guvernul australian a anunţat că suspectează că un stat străin se află în spatele atacului cibernetic împotriva reţelelor informatice a parlamentului său şi a celor mai mari trei politici ale ţării.

Citește și : Premierul grec Alexis Tsipras efectuează o vizită ”istorică” în Macedonia de Nord

În 2017, invocând o ingerinţă din partea Chinei, premierul australian Malcolm Turnbull a introdus noi legi aspre menite să contracareze amestecul străin. Afirmaţiile lui au dus la deteriorarea relaţiilor dintre Australia şi China.

Lobbyişti cu legături în guverne străine trebuie acum să se înregistreze în Australia, în timp ce donaţiile politice offshore sunt interzise.