DISTRIBUIȚI
Stuff.co.nz

Guvernul australian a anunţat vineri acordarea unui ajutor de 5 milioane de dolari australieni (3 milioane de euro) agenţiei naţionale de presă Australian Associated Press (AAP) pentru ca aceasta să depăşească dificultăţile financiare, relatează AFP, potrivit agerpres.

AAP se confruntă cu un viitor incert după retragerea, în martie, a principalilor săi acţionari, News Corp, deţinut de Rupert Murdoch, şi grupul de presă Nine Entertainment.


Citeşte şi: Preşedintele kosovar îl decorează pe Trump

Guvernul a decis să intervină pentru a salva singura agenţie de ştiri din Australia deoarece ”jurnalismul serveşte interesului public”, a subliniat ministrul Comunicaţiilor, Paul Fletcher.

Ministrul a subliniat rolul esenţial jucat de această agenţie, care a fost înfiinţată în urmă cu 85 de ani, în ceea ce priveşte diversitatea peisajului mediatic, într-o ţară în care majoritatea media sunt deţinute de doar câteva grupuri de presă.

Fletcher a subliniat, de asemenea, importanţa AAP în acoperirea ştirilor la nivel regional.

Citeşte şi: Trump vrea o comisie pentru promovarea ‘educaţiei patriotice’

AAP a fost relansată la începutul lunii august de un consorţiu condus de filantropi, la doar câteva luni după ce şi-a anunţat închiderea din cauza dificultăţilor cu care se confruntă sectorul mass-media, agravate şi mai mult de pandemia de coronavirus. Jumătate din personalul agenţiei a fost disponibilizat.

Recent, AAP a lansat o campanie de finanţare participativă pentru a face faţă dificultăţilor financiare.

Criza COVID-19 a ”creat dificultăţi fără precedent” pentru media australiene, a declarat Fletcher, ”cu o scădere accentuată a veniturilor din publicitate care ameninţă viabilitatea multor instituţii de presă”.