DISTRIBUIȚI
RavenclawPride - WordPress.com

Guvernul australian s-a întrunit marţi pentru a discuta despre posibilitatea mutării ambasadei din Israel la Ierusalim, transmite Reuters, citând două surse apropiate dosarului.

‘Cabinetul s-a reunit astăzi şi s-a discutat problema mutării ambasadei în Israel. Decizia este încă în discuţie’, a declarat una din surse, sub rezerva anonimatului, relatează şi agerpres.


Citeşte şi: O rusoaică este acuzată de spionaj în SUA

Premierul australian Scott Morrison a declarat în octombrie că este ‘deschis’ mutării ambasadei la Ierusalim, după decizia preşedintelui american Donald Trump.

Potrivit presei australiene, mai mulţi membri importanţi ai cabinetului înclină spre recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, dar au rezerve faţă de transferul ambasadei.

O decizie ar putea fi anunţată în cursul acestei săptămâni, scrie presa.

Citeşte şi: Cutremur puternic la nord de Antarctica

Prin eventuala recunoaştere a Ierusalimul drept capitală a statului Israel, premierul Morrison speră să-şi mulţumească aliaţii conservatori, dar riscă să provoace furia unor state din regiune, în primul rând Indonezia, ţara cu cea mai mare comunitate musulmană din lume.

Problema palestiniană este una sensibilă în Indonezia, care a refuzat să semne un acord de liber schimb cu Australia până când aceasta îşi va clarifica planurile referitoare la Israel.