DISTRIBUIȚI

Guvernul afgan a atenţionat miercuri asupra „pericolelor” pe care le comportă acordul propus între SUA şi militanţii talibani, menit să pună capăt conflictului ce durează de ani de zile în această ţară, informează dpa, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Sediq Sediqqi, a notat pe contul său de Twitter că executivul este îngrijorat în legătură cu „pericolele şi consecinţele neplăcute” pe care le va presupune acordul în cazul în care va fi semnat. Guvernul doreşte clarificări suplimentare, a adăugat el.


Citeşte şi: Uraganul DORIAN a făcut ravagii în Bahamas (VIDEO): Cel puţin şapte oameni au murit!

Aceste comentarii vin la două zile după ce trimisul special al SUA pentru Afganistan, Zalmay Khalilzad, a dat publicităţii proiectul de acord cu guvernul afgan. Khalilzad a întreprins o vizită la Kabul pentru a discuta asupra acordului convenit în principiu între SUA şi talibani.

Khalilzad a declarat pentru postul local ToloNews că un acord final ar putea fi anunţat în următoarele zile, dar că va avea nevoie de aprobarea preşedintelui american Donald Trump.

Citeşte şi: Nicolas Maduro pune armata în stare de alertă şi ordonă manevre militare

SUA vor retrage 5.000 de soldaţi din Afganistan în următoarele 135 de zile, ca primă etapă conform acordului.

Una dintre prevederile acordului presupune ca talibanii să poarte negocieri directe cu guvernul afgan, pas pe care militanţii talibani au refuzat până acum să-l facă.