DISTRIBUIȚI
Twitter

Guvernatorul statului Oklahoma, Kevin Stitt, unul dintre cei care au insistat cel mai mult pentru ridicarea restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, a anunţat miercuri că este primul guvernator american care a fost testat pozitiv pentru coronavirus, scrie CNN, potrivit mediafax.

Republicanul Stitt a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că a primit rezultatele testului marţi şi că se simte „bine”, în afară de faptul că are câteva dureri.


Citeşte şi: POTOP în Sicilia (VIDEO)! Cele mai puternice ploi din istorie au luat viaţa oamenilor!

El a spus că va intra în carantină, va lucra de acasă şi se va izola de familia sa, despre care a spus că a avut rezultate negative la test.

Stitt a declarat că a fost „destul de şocat” să fie primul guvernator care a fost infectat cu noul coronavirus.

„Vreau să profit de această ocazie pentru a le reaminti oamenilor din Oklahoma că, dacă nu se simt bine, trebuie să se testeze”, a spus Stitt, care a adăugat că nu are în vedere introducerea obligativităţii purtării măştii la nivel de stat.

Sititt a fost unul dintre guvernatorii care au insistat cel mai mult pentru redeschiderea statului după impunerea restricţiilor în contextul pandemiei şi a ignorat în mod constant sfaturile medicilor.

Citeşte: Un avion de recunoaştere S-A PRĂBUŞIT în Turcia! 7 oameni au murit!

El a participat şi la mitingul organizat de Donald Trump la Tulsa, unde a fost văzut fără mască. Totuşi, el susţine că nu este posibil să fi contactat virusul atunci deoarece a trecut prea mult timp de la acel moment.

Autorităţile din Oklahoma au anunţat 1075 de noi cazuri de infecţie în ultimele 24 de ore şi un total de 21.739 de persoane infectate la nivelul statului.