DISTRIBUIȚI

Guvernatorul regiunii Donețk din estul Ucrainei a acuzat joi forțele ruse că au tras cu muniție cu fragmentare în gara din orașul Kramatorsk, într-un atac care a ucis cel puțin 39 de persoane, scrie Reuters, potrivit agerpres

Guvernatorul Pavlo Kyrylenko a publicat online o fotografie care arată mai multe cadavre, alături de grămezi de bagaje, dar nu a oferit dovezi are cu privire la tipul de armă folosit pentru atac. Reuters nu a putut verifica imediat afirmația sa.


Citește și : Creşte bilanţul negru după atacul de la Kramatorsk (VIDEO)! Printre zecile de morţi se află şi patru copii!

„Dacă la început au vizat exclusiv … șinele de cale ferată, acum nu este vorba doar de șine, ci și de lansarea unei rachete care conține muniție cu fragmentare. Aceasta este o confirmare că această (lovitură) a fost destinată civililor”, a declarat Kyrylenko într-un briefing online.

Rusia neagă că ar fi vizat civili. Ministerul rus al Apărării a fost citat de agenția de știri RIA, care a declarat că rachetele despre care se spune că au lovit stația au fost folosite doar de armata ucraineană și că forțele armate ale Rusiei nu au avut nicio țintă desemnată în Kramatorsk vineri.

Citește și :  NATO este pregătită să furnizeze arme Ucrainei pentru câţiva ani