DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Lebanon's Central Bank Governor Riad Salameh speaks during an interview for Reuters Next conference, in Beirut, Lebanon November 23, 2021. REUTERS/Mohamed Azakir

Guvernatorul băncii centrale a Libanului, Riad Salameh, a fost acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri și îmbogățire ilicită, anunță agenția de presă de stat. Salameh, care a condus instituția timp de 30 de ani, neagă toate acuzațiile , informează mediafax.

Procurorul Raja Hamoush a depus acuzații și împotriva fratelui lui Salameh, Raja, și a unui consilier, potrivit Agenției Naționale de Știri. Și ei susțin că sunt nevinovați, potrivit BBC.


Citește și : Un an de RĂZBOI în Ucraina! Secretarul general al ONU critică un afront adus conştiinţei colective

Demersul procurorului urmează unei anchete de 18 luni. Cei trei sunt acuzați că au deturnat 300 de milioane de dolari de la bancă între 2002 și 2015.

Riad Salameh a fost verificat și în ceea ce privește rolul său în colapsul economic al Libanului începând din 2019.

Țara se confruntă cu una dintre cele mai grave și mai prelungite depresiuni pe care le-a cunoscut lumea, moneda sa pierzând peste 90% din valoarea sa față de dolar. De asemenea, rata anuală a inflației a urcat la 170% anul trecut.

Acest lucru a făcut ca peste 80% din populație să trăiască în sărăcie și să se lupte pentru a obține alimente și medicamente.

Citește și : Biden: Ieşirea Rusiei din START III nu indică intenţia de a recurge la arme nucleare