DISTRIBUIȚI
TASS

Fostul guvernator al regiunii ruse Kirov şi fost lider al opoziţiei, Nikita Belikh (foto), a fost condamnat vineri la opt ani de închisoare pentru că a acceptat o mită în valoare totală de 750.000 de dolari, a informat presa de stat rusă, relatează DPA, conform agerpres.

Nikita Belikh, care a condus regiunea centrală Kirov timp de şapte ani până a fost reţinut într-un restaurant din Moscova în 2016, a fost acuzat că a oferit protecţie pentru proiecte de investiţii în schimbul mitei.


Citeşte şi: Cel puţin 5 morţi după ciocnirea în aer a două elicoptere militare – FOTO

Timpul pe care l-a petrecut în arest preventiv se va scădea din pedeapsa la care a fost condamnat, a informat mass-media de stat, citând instanţa din Moscova.

Nikita Belikh a negat acuzaţiile care i se aduc şi a afirmat că este vorba despre un dosar fabricat.

Înainte de a deveni guvernator, Nikita Belikh a condus Partidul Uniunea Forţelor de Dreapta, la conducerea căruia s-a aflat anterior fostul lider al opoziţiei ruse Boris Nemţov.

Fost vicepremier, Boris Nemţov a fost împuşcat mortal la Moscova în 2015. Uciderea lui, pentru care au fost acuzaţi ceceni plătiţi, a provocat un şoc în rândul întregii opoziţii din ţară.

Citeşte şi: Declaraţie uluitoare a lui Dodon: ‘Unirea cu România ar duce la un război civil!’