DISTRIBUIȚI
YouTube

Guvernul portughez a anunţat sâmbătă noi restricţii începând din 4 noiembrie pentru majoritatea ţării, cerând populaţiei să stea acasă, cu excepţia deplasărilor pentru a ajunge la serviciu, la şcoală sau la cumpărături, şi a cerut companiilor ca angajaţii să lucreze de la distanţă, relatează Reuters, potrivit agerpres.

La o zi după ce numărul zilnic de infecţii cu noul coronavirus a atins un nivel record, premierul Antonio Costa a declarat că măsurile vor viza 121 municipalităţi, între care regiunile cheie Lisabona şi Porto.


Citește și : Macron: Musulmanii pot fi ‘şocaţi’ de caricaturile cu profetul Mohamed, dar că ele nu justifică violenţa

În zonele afectate locuieşte aproximativ 70% din populaţia Portugaliei, ţară cu aproximativ 10 milioane de locuitori.

”Dacă nu se face nimic, creşterea numărului de infecţii va conduce inevitabil la o situaţie de prăbuşire a sistemului nostru de sănătate”, a declarat premierul portughez în cadrul unei conferinţe de presă televizate.

”Avem o lună foarte grea în faţă. Cel mai probabil vom adăuga mai multe municipalităţi decât vom scoate de pe listă data viitoare”, a spus el.

Citește și : Ciocniri între manifestanţi împotriva restricţiilor şi poliţie în Spania şi Italia

Portugalia a înregistrat un număr relativ scăzut de 141.279 de cazuri infecţii şi 2.507 de decese, dar cazurile zilnice au atins vineri un record de 4.656 înainte de a scădea la 4.007 sâmbătă, când numărul deceselor a crescut cu 39, notează Reuters.