DISTRIBUIȚI
ONU

Întreaga lume trebuie să tragă învăţăminte de pe urma crizei pandemiei, a declarat vineri Antonio Guterres, imediat după ce a fost reales în funcţia de secretar general al Naţiunilor Unite, pledând pentru o relansare economică echilibrată şi pentru intensificarea cooperării internaţionale, potrivit mediafax.

„Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm, care este în acelaşi timp şi cea mai mare oportunitate, este să utilizăm această criză pentru a schimba situaţia, pentru a trece la o lume care trage învăţăminte, care să promită o corectă relansare economică, ecologică şi durabilă, şi care să arate drumul spre o cooperare internaţională sporită şi eficientă, pentru a răspunde problemelor mondiale”, a declarat Antonio Guterres, potrivit cotidianului Le Figaro.


Citește și : Alegeri parlamentare anticipate în Armenia

„Depăşirea acestei etape va necesita un efort real pentru consolidarea a ceea ce funcţionează şi va necesita curaj, pentru a afla ce nu funcţionează. Aceste lucruri necesită ca acţiunile de prevenire şi pregătire, în sens extins, să fie priorităţi ale sistemului internaţional”, susţine Antonio Guterres.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite l-a reales, vineri, pe Antonio Guterres, pentru un nou mandat de cinci ani în funcţia de secretar general al ONU, informează agenţia de presă DPA.

Noul mandat al lui Antonio Guterres va începe din ianuarie 2022.

Antonio Guterres, în vârstă de 72 de ani, este secretar general al Naţiunilor Unite din ianuarie 2017.

Anterior, Antonio Guterres, membru al Partidului Socialist portughez, a fost premier al Portugaliei în intervalul 1995-2002 şi Înalt comisar ONU pentru Refugiaţi, din 2005 până în 2015.

Citește și : UE se pregătește ‘să-l ardă la buzunar’ pe Lukaşenko