DISTRIBUIȚI
unilad.co.uk

Regizorul mexican Guillermo del Toro, câştigătorul Leului de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia (Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica della Biennale di Venezia) de anul trecut pentru „The Shape of Water”, va prezida juriul celei de-a 75-a ediţii a acestui faimos festival, care va avea loc la sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie, au anunţat luni organizatorii, citaţi de AFP şi DPA.

Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al Bienalei de la Veneţia, din care face parte Mostra, la propunerea directorului festivalului, Alberto Barbera, se indică într-un comunicat de presă al organizatorilor, conform agerpres.


„Să fiu preşedintele Mostrei este o imensă onoare şi o responsabilitate pe care o accept cu respect şi recunoştinţă”, a declarat Guillermo del Toro (53 de ani), citat în comunicat.

Citește și : Căştile Albastre pot fi dispuse în Ucraina pentru a ţine în frâu conflictul din estul separatist

Del Toro „va fi un preşedinte (al juriului) genial, curios şi entuziast”, a indicat directorul festivalului, Alberto Barbera, salutând „imaginaţia plină de viaţă, sensibilitatea neobişnuită şi încrederea în puterea imaginilor” a regizorului mexican.

Consacrat anul trecut cu „The Shape of Water”, Guillermo Del Toro este nominalizat de 13 ori la următoarea ediţie a premiilor Oscar, inclusiv la categoriile „Cel mai bun regizor” şi „Cel mai bun film”.

După un început de carieră consacrat machiajului şi efectelor speciale, cineastul şi-a câştigat recunoaşterea la nivel mondial cu „Cronos” (1993), un film fantastic prezentat la Cannes, printre succesele sale numărându-se ulterior „The Labyrinth of Pan” (2006), „Hellboy” (2007), „Pacific Rim” (2013) şi „Crimson Peak” (2015).

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia se va desfăşura pe faimosul Lido în perioada 29 august-8 septembrie.