DISTRIBUIȚI
NewsMaker
Juan Guaido, lawmaker of the Venezuelan opposition party Popular Will (Partido Voluntad Popular) and the new President of the National Constituent Assembly, addresses the audience at congress in Caracas, Venezuela January 5, 2019. REUTERS/Manaure Quintero

Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela, este vizat de o investigaţie privind tentativă de lovitură de stat şi tentativă de asasinare a preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit mediafax.

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a primit citaţie pentru a fi audiat într-o anchetă privind „tentativă de lovitură de stat” şi „tentativă de asasinare” a preşedintelui Nicolas Maduro, a comunicat marţi procurorul general, Tarek William Saab, citat de cotidianul francez Le Figaro.


Citește și : Oprirea intermitentă a activităţilor, după un model matematic, poate reduce impactul economic (cercetători)

„Vrem să anunţăm că, în cadrul anchetei lansate săptămâna trecută pentru tentativă de lovitură de stat şi tentativă de asasinat, în contextul descoperirii în Columbia a unui arsenal de război destinat Venezuelei, l-am citat la audieri pe cetăţeanul Juan Guaido”, a declarat Tarek William Saab într-un discurs transmis de postul public VTV.

Juan Guaidó, liderul opoziţiei din Venezuela, a fost ales de Adunarea Naţională în 2019 preşedinte al ţării, în contextul proteselor masive, decizia fiind recunoscută de Statele Unite şi de alte ţări occidentale.

Citește și : Proteste în Tunisia faţă de izolarea generală instaurată