DISTRIBUIȚI
Global News

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela și președinte interimar autoproclamat, va efectua o vizită oficială vineri în Argentina și sâmbătă în Ecuador, pentru a obține susținerea liderilor în rezolvarea crizei din Venezuela, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

În cadrul vizitei în Ecuador, Guaido va discuta cu președintele Lenin Moreno. În Argentina, acesta va avea întrevederi cu președintele Mauricio Macri și alți oficiali de rang înalt.


Citește și : Trump a ORDONAT PERSONAL oferirea unei autorizaţii pentru acces la date secrete ginerelui său

Juan Guaido plănuiește să viziteze în următoarea perioadă mai multe state din America Latină pentru a discuta despre rezolvarea crizei din Venezuela. Guaido a avut joi o întâlnire cu președintele brazilian Jair Bolsonaro, pentru a obține susținerea necesară pentru înlăturarea de la putere a președintelui venezuelean Nicolas Maduro.

Juan Guaido riscă să fie arestat la întoarcerea în Venezuela deoarece a încălcat interdicția de părăsire a țării impusă de Curtea de Justiție din Venezuela. Guaido a anunțat că atât el, cât și familia sa, au primit amenințări, dar nu a oferit detalii.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

Citește și : Guvernul Canadei a iniţiat procedura de extrădare în Statele Unite a directorului financiar Huawei

Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine „toate opţiunile”. De asemenea, China, Turcia, Cuba şi Siria îl susţin pe Nicolas Maduro.