DISTRIBUIȚI
afp

Trupele loiale președintelui Nicolas Maduro au blocat sâmbătă în mod violent convoaiele cu ajutor umanitar de la graniţa dintre Columbia şi Venezuela, determinându-l pe liderul opoziției, Juan Guaido, să propună ca Washingtonul să ia în considerare „toate opțiunile”, relatează Reuters, scrie Mediafax.

Camioanele încărcate cu alimente și medicamente din SUA s-au întors în depozitele din Columbia, după ce susținătorii opoziției nu au reușit să spargă liniile de la graniţă formate din trupele loiale lui Maduro, care i-au dispersat cu gaze lacrimogene și gloanţe din cauciuc, rănind zeci de persoane. Martorii au spus că bărbații deghizaţi în haine civile au tras protestatarii cu gloanțe oarbe, ucigând doi dintre aceştia.


Citește și : O nouă lovitură pentru Maduro. Un al cincilea militar îl abandonează şi i se alătură lui Guaido

„Evenimentele de astăzi mă forțează să iau o decizie: să propun în mod oficial comunității internaționale că trebuie să avem toate opțiunile deschise pentru a asigura libertatea țării noastre”, a declarat Guaido pe Twitter.

Statele Unite au fost principalul susținător străin al lui Guaido, care a invocat constituția Venezuelei pentru a-și asuma președinția interimară luna trecută și este acum recunoscută de majoritatea națiunilor occidentale drept lider legitim al națiunii.

Președintele Donald Trump a afirmat în trecut că intervenția militară în Venezuela este „o opțiune”, deși Guaido nu a făcut referire la aceasta sâmbătă.

Citește și : Arabia Saudită numește un nou ambasador în SUA