DISTRIBUIȚI

Juan Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela, l-a acuzat pe preşedintele Nicolas Maduro că încearcă să îşi distrugă opoziţia printr-o campanie de „terorism statal”, relatează The Guardian, scrie news.ro .

Guaido, în declaraţii acordate The Guardian, a afirmat că Maduro vizează ilegal liderii opoziţiei care au încercat să îl înlăture de la putere.


Citește și : Berlinul a marcat 70 de ani de la sfârşitul blocadei impuse de sovietici

Cel puţin 10 aliaţi ai lui Guaido ar putea face închisoare pentru rolul lor în tentativa de lovitură de stat de pe 30 aprilie, trei dintre ei căutând azil în ambasade, iar unul fugind în Columbia.

Nu este cunoscut unde se află Edgar Zambrano în prezent, după ce a fost reţinut de agenţii serviciilor secrete miercuri.

„Ceea ce vedem azi este teroare, este semănarea terorii, ceea ce face regimul Maduro”, a afirmat Guaido.

„Ceea ce fac acum este terorism statal – pentru că folosesc aparatul de stat pentru a răspândi frica”, a precizat el.

Ministrul de Externe al Venezuelei, Jorge Arreaza, a respins criticile internaţionale privind practicile guvernului, întrebând criticii cum ar fi răspuns ei unei astfel de crize.

„Tot ce a rămas este persecuţia”, a afirmat Guaido cu privire la Maduro.

„Cred că nu mai are încredere în nimeni … nici în persoana care îi aduce cafeaua”, a precizat el. Mai mulţi apropiaţi ai lui Maduro ar fi fost implicaţi în tentativa de stat iar acest lucru i-a afectat încrederea preşedintelui, consideră Guaido.

Citește și : Berlinul a marcat 70 de ani de la sfârşitul blocadei impuse de sovietici

Guaido consideră trădarea fostului şef al serviciilor secrete drept dovadă că există diviziuni importante în armată şi a prezis: „Vor fi tot mai multe (trădări)”.

Guaido a făcut referire la negocieri secrete care ar avea loc pentru înlăturarea lui Maduro de la putere şi a precizat că este dispus să discute cu orice persoană din armată sau civili pregătită să îl susţină.

După ce a fost întrebat cât timp mai are Maduro, Guaido a răspuns: „Sper că nanosecunde”.

„Au pierdut deja. Venezuela nu a câştigat încă … dar cred că este doar o chestiune de timp”, a precizat el.

Citește și : Trump şi Xi s-ar putea întâlni în marja summitului G20 din iunie de la Osaka