DISTRIBUIȚI
afp

Grupul de la Lima, ce reuneşte 12 ţări latino-americane şi Canada, a îndemnat joi comunitatea internaţională, într-un comunicat, să se unească „pentru a pune capăt tragediei umanitare în Venezuela” şi „pentru a asigura viitorul democratic” al acestei ţări, reiterând angajamentul său împotriva guvernului lui Nicolas Maduro, informează vineri AFP, potrivit agerpres.

„Trimitem un apel către toate ţările”, a precizat Francois-Philippe Champagne, ministrul canadian al afacerilor externe, la finalul reuniunii ministeriale a acestui grup organizată la Gatineau (Quebec), lângă Ottawa.


Citeşte şi: Ultimele cifre ale epidemiei de coronavirus în China

„Trebuie să ne unim vocile, pentru a găsi noi abordări care să pună capăt crizei politice, umanitare şi economice, la unison cu dorinţa poporului venezuelean şi a preşedintelui interimar Juan Guaido”, a explicat el. „Timpul presează”, a adăugat el, în condiţiile în care circa 4,5 milioane de venezueleni au fugit din ţara lor de la sfârşitul lui 2015, potrivit ONU.

Grupul de la Lima, care numără 12 ţări latino-americane şi Canada, este o instanţă regională formată în 2017 în scopul găsirii unei soluţii la criza din Venezuela. Obiectivul ei este de a adopta o poziţie comună în faţa situaţiei din ţara condusă de Nicolas Maduro, (ţară) ce se confruntă cu o gravă criză economică şi politică.

Citeşte şi: Un american a fost EXECUTAT pe scaunul electric

După înfiinţarea sa, Grupul de la Lima a făcut o serie de declaraţii care nu au avut vreun efect tangibil asupra situaţiei din Venezuela.