DISTRIBUIȚI
WKYT

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul soldat cu 13 răniţi, miercuri, într-un supermarket din Sankt Petersburg, în Rusia, conform unui comunicat difuzat de organul său de propagandă Amaq, transmite AFP.

„Atacul care a vizat alaltăieri un centru comercial din Sankt Petersburg a fost realizat de un grup dependent de SI”, arată comunicatul transmis vineri de agenţia de presă a SI, conform agerpres .


Un număr de 13 persoane au fost rănite miercuri seara în explozia unei bombe artizanale într-un supermarket din Sankt Petersburg, al doilea oraş din Rusia, situat în nord-vestul ţării. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a calificat această explozie ca un „act terorist”.

Citește și : Stat Islamic a revendicat atacul asupra bisericii Sf.Mina din Cairo

Explozia a fost provocată de o bombă artizanală lăsată în zona de depozitare a bagajelor, a anunţat Comitetul naţional antiterorist (NAK).

„O bombă artizanală lăsată în spaţiul de bagaje a explodat” în acest supermarket al lanţului Perekriostok, a precizat NAK, într-un comunicat, referindu-se de asemenea la „echivalentul a 200 de grame de TNT”.

Rusia a fost ameninţată în mai multe rânduri de SI şi ramura siriană a grupării Al-Qaida după debutul intervenţiei sale militare în Siria, pe 30 septembrie 2015.

Pe 3 aprilie, metroul din Sankt Petersburg a fost vizat de un atentat care s-a soldat cu 15 morţi şi zeci de răniţi şi care a fost revendicat de o grupare puţin cunoscută legată de Al-Qaida.

La mijlocul lunii decembrie, serviciile ruse de securitate au anunţat că au dezmembrat, cu ajutorul informaţiilor transmise de CIA, o celulă a SI care pregătea atentate, pe 16 decembrie, la Sankt Petersburg, în special la foarte vizitata catedrală Kazanski.