DISTRIBUIȚI
Eurochannel

Gruparea mafiotă italiană ‘Ndrangheta, una dintre cele mai puternice din lume, devine tot mai vulnerabilă, potrivit unui procuror de vârf implicat în lupta împotriva mafiei, relatează DPA, potrivit agerpres.

„În ultimii câţiva ani, am observat cum capii mafiei devin puţin ca noi, în sensul că sunt mai puţin rezistenţi la stres şi au aceeaşi slăbiciune ca noi”, a spus procurorul Nicola Gratteri.


Citește și : SUA condamnă ‘vehement’ atacul comis în centrul Londrei

„Prin urmare, nu mai sunt supra-oameni, nu mai sunt nişte duri, chiar dacă îşi menţin lipsa de scrupule şi ataşamentul faţă de bani”, a declarat el Asociaţiei Presei Străine la Roma.

Gratteri a făcut referire în special la apariţia unor dezertori în rândurile ‘Ndrangheta, un lucru „de neconceput până acum câţiva ani”.

Ca exemplu, el l-a menţionat pe fiul şefului familiei criminale Mancuso. „L-am convins pe fiu, presupusul moştenitor al ‘Ndrangheta în (oraşul) Lamezia Terme, să stea de vorbă cu noi”, a spus procurorul.

‘Ndrangheta îşi are originea în regiunea Calabria din sudul Italiei şi a depăşit Cosa Nostra din Sicilia ca cea mai temută grupare mafiotă din lume. Acţionează în mare secret, iar membrii săi sunt uniţi prin puternice legături de familie.

Gratteri, care conduce procuratura din oraşul Catanzaro din Calabria, a spus că ştie bine ‘Ndrangheta, pentru că a crescut în regiune.

Citește și : Mai multe persoane, înjunghiate pe o stradă comercială din Haga

„M-am născut pe teritoriul mafiei. Băiatul care stătea lângă mine la şcoală a fost împuşcat mortal, iar alţi colegi au fost investigaţi şi arestaţi”, şi-a amintit el.

„Pe un tip cu care obişnuiam să joc fotbal desculţ (în copilărie) l-am arestat în Miami pe un iaht cu 100 de kilograme la bord”, a adăugat Gratteri.