DISTRIBUIȚI
DW

Personalul din mai multe spitale din Germania a intrat marţi în grevă, cerând majorarea salariilor, relatează dpa, potrivit agerpres.  

La protest participă angajaţi din landurile Renania de Nord-Westfalia, Bavaria, Saxonia, Mecklenburg-Pomerania Inferioară şi Schleswig-Holstein.


Citește și: Roberta Metsola candidează la preşedinţia Parlamentului European

Sindicatul Verdi intenţionează să pună presiune mai mare asupra angajatorilor în timpul actualei runde de negocieri pentru condiţiile din sectorul public.

În marile spitale universitare din Aachen, Bonn, Koln, Dusseldorf, Essen şi Munster au loc greve „de avertisment”, însă sindicatele şi unităţile medicale au convenit să nu fie afectată asistenţa medicală de bază.

Şeful spitalului universitar din Essen, Jochen Werner, a criticat alegerea momentului pentru proteste, având în vedere agravarea epidemiei de coronavirus în Germania.

Unităţile de terapie intensivă sunt tot mai solicitate, pe măsură ce creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19.

Partidul de extremă stângă Die Linke a susţinut că pandemia este un factor cheie pentru greve, deoarece de la începutul crizei sectorul sanitar a fost tot mai încărcat, în timp ce costul vieţii a crescut. Prin urmare, „o creştere marcată a salariilor este mai mult decât corectă”, a declarat Janine Wissler, co-preşedintă a formaţiunii politice.

Citește și: Fiica lui Duterte face echipă cu fiul fostului dictator din Filipine în alegerile prezidenţiale

Verdi şi alte sindicate cer creşterea cu 5% sau cu minimum 150 de euro a salariilor în sectorul public, respectiv cu 100 de euro pentru personalul în curs de formare şi pentru interni.

Următoarea rundă de negocieri este programată la sfârşitul lui noiembrie. Până atunci, arată dpa, sunt de aşteptat şi alte greve în sectorul de stat din toată Germania.