DISTRIBUIȚI
Twitter

Şoferii francezi erau blocaţi luni dimineaţă în ambuteiaje pe distanţe de peste 600 km în regiunea pariziană, în cea de-a 12-a zi de greve împotriva proiectului de reformă a sistemului de pensii, relatează dpa, potrivit agerpres.

Un site guvernamental de monitorizare a arătat, în jurul orei locale 09.00 (08.00 GMT), şiruri de două ori mai lungi de maşini decât în mod obişnuit la ora de vârf a dimineţii.


Citește și: Exigențele Phenianului sunt OSTILE și NEPOTRIVITE

Sindicatele îi cer guvernului preşedintelui Emmanuel Macron să reanalizeze sau să retragă planul de unificare a regimurilor de pensii.

Sindicatele moderate, nemulţumite de decizia guvernului de a creşte vârsta minimă de pensionare la 64 de ani, s-au alăturat celor de orientare dură în apelurile pentru noi proteste marţi.

Cea mai mare parte a reţelei de metrou din Paris a rămas închisă sau funcţionează cu un serviciu minimal, perturbări majore înregistrând şi trenurile suburbane.

Citește și: Nicolas Maduro acuză un diplomat american de COMPLOT

Compania feroviară naţională SNCF a anunţat că două din trei trenuri de mare viteză TGV au fost anulate, după ce în primele zile de grevă a circulat doar unul din zece.

Laurent Berger, liderul confederaţiei sindicale CFDT, de orientare moderată, a declarat la postul de radio FranceInfo că ar trebui să existe ‘un armistiţiu’ pentru a le permite oamenilor să călătorească acasă de Crăciun.

Majoritatea sindicatelor de orientare radicală au propus ca greva să continue pe durata sărbătorilor, intenţie criticată de guvern.