DISTRIBUIȚI

Compania aeriană Scandinavian airline (SAS) a anulat vineri 673 de curse aeriene, afectând aproximativ 72 .000 de pasageri, după ce piloții care trebuiau să zboare spre Danemarca, Norvegia și Suedia au intrat în grevă, relatează site-ul agenției Dpa, potrivit mediafax.

Discuțiile mediatele cu sindicatele piloților SAS, care reprezintă aproximativ 1.500 de piloți, s-au încheiat vineri fără un acord.


Citește și: O româncă și fiica ei au fost ucise de un criminal în serie

Mediatorii au declarat că există diferențe mari între părțile implicate. Piloții au declarat că vor să fie compensați pentru salariile reduse.

În Suedia, piloții au cerut o mărire de salariu cu 13%, în timp de mediatorii au oferit o majorare de doar 2-3%.

Liderul grupului piloților SAS din Suedia, Wilhelm Tersmeden, a subliniat de asemenea necesitatea unui program de muncă mai bine pus la punct.

Zborurile interne, cât și cele europene au fost amânate.

„Este un regret faptul că greva piloților va avea un impact negativ asupra clienților noștri”, a declarat purtătoarea de cuvânt a SAS, Karin Nyman.

Discuțiile între sindicate și reprezentanții SAS au loc încă din luna martie. Angajații au avertizat că va avea loc o grevă în apilie.

La începutul săptămânii, SAS a oferit pasagerilor posibilitatea de a își schimba zborurile programate pentru vineri, sambătă, duminică și luni.