DISTRIBUIȚI
parkeschampionpost.com.au

Peste 20.000 de angajaţi din spitalele statului australian New South Wales (NSW) au intrat joi în grevă, cerând măsuri de securitate sporite în urma unei serii de agresiuni violente asupra personalului medical, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Potrivit secretarului Sindicatului Serviciilor de Sănătate (HSU) din NSW, Gerard Hayes, în jur de 40 de lucrători din spitale sunt agresaţi în fiecare lună, unii grav.


Citeşte şi: Trump îi întinde o mână de ajutor lui Putin

Hayes a cerut guvernului să se angajeze într-o finanţare de 34,2 milioane de dolari americani destinată creşterii şi pregătirii personalului de securitate din spitale, inclusiv în centrele de sănătate mintală, de tratare a abuzului de droguri şi alcool.

În 2014, chirurgul Michael Wong a fost înjunghiat de 14 ori de un pacient bolnav mintal la Western Hospital din statul vecin Victoria.

„Este importantă creşterea şi îmbunătăţirea securităţii spitalelor pentru a proteja personalul care se confruntă cu mai multă violenţă legată de droguri, epidemia de opioide şi criza de sănătate mintală”, a declarat Wong într-un comunicat.

La începutul acestui an, trei asistente au fost rănite şi un pacient în vârstă a fost înjunghiat în faţă cu o foarfecă de către o femeie.

La scurt timp după incidentul şocant, secretarul general al Asociaţiei de asistenţi medicali şi moaşe din NSW, Brett Holmes, a spus că lucrătorii spitalului nu ar trebui să meargă la muncă temându-se pentru siguranţa lor.

„Aceasta este o situaţie groaznică (…), nicio asistentă nu îşi începe tura anticipând să sufere de răni la locul de muncă”, a declarat el.

Citeşte şi: După 14 ani de polemici, Olanda INTERZICE vălul islamic

Premierul NSW, Gladys Berejiklian, a declarat reporterilor că ea tratează problema foarte serios şi că guvernul „va lua toate măsurile necesare (…) pentru ca sistemul să fie mai sigur”.

Potrivit reprezentanţilor HSU, greva de patru ore ar provoca o întrerupere minimă a serviciilor din spitalele publice.