DISTRIBUIȚI
twitter

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a întâlnit marţi cu laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi s-au fotografiat împreună, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Malala Yousafzai este studentă a Universităţii din Oxford. Tânăra de 22 de ani a postat o fotografie pe Instagram în care apare împreună cu Greta Thunberg stând pe o bancă, alături de mesajul ‘Mulţumesc, @gretathunberg’ şi un emoticon în formă de inimă.


Citește și : CE va discuta cu statele UE despre eventuale controale la frontiere din cauza coronavirusului

Thunberg, 17 ani, se află în Marea Britanie pentru a participa vineri la Bristol la o grevă pentru mediu.

Cele două tinere au obţinut faima mondială după ce au militat pentru probleme globale majore: schimbările climatice şi educaţia femeilor.

Greta Thunberg a devenit cunoscută după ce a lansat o mişcare globală pentru a atrage atenţia oamenilor asupra schimbărilor climatice. Ea a organizat prima ei ‘grevă şcolară pentru climă’ în august 2018, în faţa Parlamentului din Stockholm. Malala a fost împuşcată în cap de talibani în Pakistan după ce a militat pentru dreptul fetelor de a merge la şcoală.

În 2014, Malala a devenit cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace şi un simbol al rezistenţei femeilor în faţa opresiunii.

Greta Thunberg a fost nominalizată la premiul Nobel pentru Pace în 2019 şi 2020.

Citește și : Catalonia a confirmat primul caz de coronavirus