DISTRIBUIȚI
The Times

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg a primit marţi prima doză a unui vaccin împotriva maladiei COVID-19, informează DPA, potrivit agerpres.

„Sunt extrem de recunoscătoare şi de privilegiată că trăiesc într-o parte a lumii în care pot deja să mă vaccinez”, a declarat tânăra suedeză în vârstă de 18 ani într-un mesaj publicat pe Twitter, însoţit de o fotografie ce o prezintă în timp ce avea un plasture aplicat pe braţul stâng.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

Greta Thunberg a criticat, de asemenea, distribuirea vaccinurilor anti-COVID-19 la nivel mondial, considerând-o „extrem de inegală”.

Potrivit cotidianului american The New York Times, 84% dintre vaccinurile disponibile au fost administrate până în prezent în ţările cu venituri mari şi în cele cu venituri peste media mondială, în timp ce doar 0,3% dintre doze au fost administrate în ţările cu venituri mici.

Greta Thunberg a mai spus că „nimeni nu este în siguranţă până când toată lumea va fi în siguranţă” şi i-a îndemnat pe oameni să nu ezite atunci când li se oferă posibilitatea să se vaccineze. „Vaccinul salvează vieţi”, a mai scris ea pe Twitter.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

În Suedia, aproximativ 77% din totalul rezidenţilor adulţi au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, iar aproape jumătate dintre adulţii suedezi sunt deja vaccinaţi cu schemă completă.