DISTRIBUIȚI

Militanta suedeză pentru mediu Greta Thunberg a revenit marţi la cea de-a 25-a Conferinţă a ONU privind schimbările climatice (COP25) care se desfăşoară la Madrid (COP25) pentru „a da voce oamenilor de ştiinţă”, o parte esenţială, în opinia sa, pentru a înţelege schimbările climatice, relatează EFE, potrivit agerpres.

Alături de un grup de cercetători din mai mai multe ţări, tânăra a participat la un eveniment la începutul zilei de marţi din cadrul COP25, pentru „a putea asculta vocea experţilor mai tare decât se face în prezent”, a subliniat tânăra activistă pentru mediu.


Citește și : Peter Handke este afectat de critici: ‘Îmi este greu să primesc Premiul Nobel’

„A fost minunat să putem asculta oameni tineri din întreaga lume, dar avem nevoie să-i auzim şi pe oamenii în ştiinţă”, a spus Thunberg, care luni a participat la un eveniment alături de tineri din întreaga lume dedicat urgenţei climatice.

„Eu nu sunt om de ştiinţă, de aceea am invitat aceste persoane pentru a prezenta ceea ce trebuie cu adevărat să se ştie, pentru că în prezent în mass-media oamenii de ştiinţă nu sunt suficient reprezentaţi”, a spus ea într-o scurtă intervenţie.

Tânăra a avertizat de asemenea că „nu ne-a mai rămas mult timp pentru a ne putea permite să-i excludem pe experţi” în lupta împotriva urgenţei climatice.

Citește și : Alianţa pentru Coeziune cere liderilor UE să nu accepte reducerea fondurilor alocate

Celebra activistă suedeză, în vârstă de 16 ani, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute cu trenul la Madrid, unde se desfăşoară în perioada 2-13 decembrie cea ce-a 25-a Conferinţă sub egida ONU pe tema schimbărilor climatice.

Adolescenta s-a alăturat vineri miilor de tineri care au demonstrat în capitala spaniolă, cerând negociatorilor şi politicienilor să treacă la acţiuni reale împotriva încălzirii globale. Thnuberg, care preferă să călătorească cu mijloace de transport nepoluante, a ajuns săptămâna trecută la Lisabona la bordul unui catamaran, venind din SUA.