DISTRIBUIȚI
Yahoo News

Adolescenta activistă pentru mediu Greta Thunberg a reacţionat joi pe Twitter după ce preşedintele american Donald Trump a sfătuind-o să se „relaxeze” şi ”să meargă, aşa cum se făcea pe vremuri, la un film cu un prieten”, informează Press Association, potrivit agerpres.

Într-un mesaj pe Twitter, Donald Trump a ironizat-o joi pe Greta Thunberg, desemnată cu o zi înainte Persoana Anului 2019 de revista americană Time: „Cât de ridicol. Greta trebuie să ia măsuri pentru a-şi gestiona furia, apoi să meargă, aşa cum se făcea pe vremuri, la un film cu un prieten! Relaxează-te, Greta! Relaxează-te!”


Citește și : Franţa va primi 400 de solicitanţi de azil din Grecia ‘în lunile următoare’

În replică, Greta Thunberg şi-a schimbat textul biografiei contului său de Twitter, care acum o descrie precum „o adolescentă care încearcă să-şi gestioneze furia. În prezent, mă relaxez şi privesc, ca pe vremuri, un film împreună cu un prieten”.

Biografia afişată de adolescenta suedeză pe Twitter a devenit o platformă prin care Thunberg răspunde criticilor.

În ultimele luni, Greta s-a descris ca „o tânără foarte fericită care îşi aşteaptă viitorul luminos şi minunat” sau ca „o adolescentă amabilă, dar prost informată”, ca răspuns la comentariile făcute la adresa ei de Donald Trump, respectiv Vladimir Putin.

Potrivit celei mai recente modificări, biografia sa conţinea un singur cuvânt – ”Pirralha” -, sintagmă portugheză care semnifică „copil răsfăţat”, folosită de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro la adresa tinerei activiste.

Citește și : Noua Zeelandă va importa din SUA piele pentru a trata arsurile supravieţuitorilor erupţiei vulcanului Whakaari

Greta Thunberg a fost desemnată miercuri Persoana Anului 2019 de revista americană Time, fiind lăudată de editorii acestei publicaţii pentru faptul că a iniţiat o campanie de mediu în august 2018, care s-a transformat apoi într-o mişcare globală.