DISTRIBUIȚI
AP

Cancelarul german Angela Merkel urmează să poarte discuţii cu tineri activişti pentru mediu la Berlin joia viitoare, printre aceştia numărându-se şi adolescenta suedeză Greta Thunberg, a confirmat purtătorul de cuvânt al acesteia, potrivit DPA, scrie agerpres.

Reprezentanţii mişcării de tineret Fridays for Future vor avea un „schimb informal” de opinii cu liderul german pe teme legate de climă de importanţă naţională şi globală, a declarat vineri purtătorul de cuvânt Steffen Seibert pentru reporterii din capitala Germaniei.


Citește și : Cel puţin 9 țări UE susțin noi sancţiuni împotriva Belarusului! Ungaria se mai gândește

El a menţionat că Merkel îi sprijină pe tinerii care ies în stradă să protesteze pentru acţiuni „ambiţioase” privind schimbările climatice.

Luisa Neubauer (24 de ani), lidera filialei germane a Fridays for Future, intenţionează la rândul său să participe la întâlnirea de săptămâna viitoare.

Thunberg, în vârstă de 17 ani, a iniţiat o mişcare globală pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice, lipsind de la ore vinerea. Prima sa grevă şcolară a avut loc în august 2018.

După greve şcolare în masă şi demonstraţii pentru climă în ţări din toată lumea în septembrie 2019, mişcarea de protest a devenit mai puţin vizibilă în ultimele luni din cauza pandemiei de COVID-19.

Citește și : Șeful Bisericii ortodoxe intervine în situația tensionată din Belarus! Mesajul direct transmis lui Lukaşenko