DISTRIBUIȚI

Activista de mediu suedeză Greta Thunberg a acuzat joi Forumul de la Davos că reuneşte „oamenii care alimentează cel mai mult distrugerea planetei”, considerând că este „absurd” să-i asculte, relatează AFP, potrivit agerpres

„Se pare că îi ascultăm mai degrabă decât pe cei care sunt efectiv afectaţi de criza climatică, pe oamenii care trăiesc în prima linie, iar asta ne spune cât de absurdă este situaţia”, a declarat ea în timpul unui eveniment organizat în marja reuniunii Forumului Economic Mondial din staţiunea de schi elveţiană.


Citește și : Joe Biden SE PRĂBUŞEŞTE în sondajele din America

Davos este „locul în care se reunesc oamenii care alimentează cel mai mult distrugerea planetei, oamenii care se află în mijlocul crizei climatice, oamenii care investesc în combustibili fosili etc.”, a spus ea, acuzându-i că pun „lăcomia” şi „câştigurile economice pe termen scurt înaintea oamenilor şi înaintea planetei”.

„Cu toate acestea, ei sunt oamenii pe care se pare că ne bazăm pentru a rezolva problemele care pentru ei, aşa cum au dovedit în nenumărate rânduri, nu reprezintă o prioritate”, a mai spus Greta Thunberg.

„Oamenii aceştia vor continua să investească în combustibili fosili, vor continua să sacrifice oamenii în beneficiul lor”, a mai spus ea.

Greta Thunberg a făcut aceste declaraţii în cadrul unei discuţii cu alte tinere activiste pentru climă şi cu directorul general al Agenţiei Internaţionale a Energiei (AIE), Fatih Birol.

Citește și : Letonia trimite în Ucraina sisteme de apărare antiaeriană Stinger

„Prezenţa mea aici este un semnal foarte important pe care vreau să-l transmit lumii”, a declarat Fatih Birol.

„Schimbările climatice necesită mai multă atenţie. Din păcate, atenţia pentru schimbările climatice este în scădere”, a deplâns el, adăugând că sunt necesare mult mai multe investiţii în energiile curate.