DISTRIBUIȚI
AP

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a anunţat miercuri că o fundaţie înfiinţată de ea va dona 150.000 de euro pentru a ajuta persoanele afectate de schimbările climatice din Africa, relatează dpa, potrivit agerpres.

Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Oil Change International şi Solar Sister vor primi fiecare câte 50.000 de euro, a anunţat Fundaţia Greta Thunberg într-un comunicat.


Citește și : Madridul este tot mai aproape de LOCKDOWN

Fundaţia Greta Thunberg afirmă că Africa este „una dintre cele mai vulnerabile regiuni la impactul crizei climatice, în condiţiile în care valurile de căldură, secetele şi inundaţiile se intensifică odată cu creşterea temperaturilor globale”.

Federaţia Internaţională a Societăţilor De Cruce Roşie şi Semilună Roşie va sprijini acţiunile de ajutorare în caz de dezastru în întreaga Africă.

Solar Sister sprijină femeile antreprenor din Tanzania şi Nigeria pentru a pune bazele unor afaceri „curate” pe bază de energie solară, în timp ce Oil Change International combate „proiectele nocive legate de petrol şi gaze din Africa”, se mai arată în comunicat.

„Suntem într-o situaţie de urgenţă globală, care ne afectează pe toţi”, a afirmat Greta Thunberg.

„Dar nu toată lumea suferă consecinţele în mod egal. Africa este afectată în mod disproporţionat de criza climatică deşi contribuie la această situaţie cel mai puţin”, a mai spus ea.

Citește și : Papa Francisc îi critică pe cei care ascultă mai mult de companiile farmaceutice decât de personalul sanitar

Fondurile anunţate miercuri provin din premiul pentru umanitate în valoare de 1 milion de euro pe care Fundaţia portugheză Gulbenkian i l-a acordat Gretei Thunberg în iulie.

Activista suedeză a anunţat atunci că premiul va fi donat organizaţiilor şi proiectelor care lucrează pentru combaterea schimbărilor climatice şi a degradării ecologice în special în Sudul Global, unde oamenii sunt cei mai afectaţi.