DISTRIBUIȚI
AirPano

Un ghid în vârstă de 26 de ani şi clientul său în vârstă de 30 de ani au fost găsiţi morţi, vineri după-amiaza, în masivul Mont Blanc din Chamonix, în Munţii Alpi, a anunţat, sâmbătă, jandarmeria locală, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Au fost descoperiţi în jurul orei locale 18.15” de plutonul de jandarmerie montană (PGHM) al oraşului, a declarat pentru AFP o sursă din jandarmerie, după ce au căzut în timp ce traversau traseul de pe muntele Aiguille du Comb.


Citeşte şi: Autorităţile din Muntenegru declară 3 zile de doliu naţional după atacul armat care a răpit 11 vieţi – Black News

Cadavrele victimelor, ambele franceze, au fost găsite de martori ”care au străbătut şi ei vârful şi care au trecut de alertă”, a explicat PGHM.

Sursa a adăugat că a fost deschisă o anchetă menită să stabilească cauzele accidentului.

Citeşte şi: Scriitorul Salman Rushdie a fost ATACAT pe scenă în New York – Black News

”Munţii înalţi au devenit mai periculoşi odată cu seceta, dar accesul nu a fost supus unei interdicţii speciale”, potrivit PGHM.

Pe 5 august, două refugii de unde se putea urca pe Mont Blanc au fost închise din cauza ”pericolului de moarte” reprezentat de numeroasele căderi de stânci cauzate de secetă.