DISTRIBUIȚI
Nambucca Guardian

Activişti ai organizaţiei ecologiste Greenpeace au pictat vineri dimineaţă cu vopsea verde un avion al companiei aeriene franceze Air France pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, relatează publicaţia Le Parisien, potrivit agerpres.   

Avionul, un Boeing 777, era parcat şi nu avea pasageri la bord. Dintre cei nouă activişti, doi aveau asupra lor trafaleţi şi vopsea verde cu care au pictat o parte a fuselajului avionului, iar ceilalţi s-au urcat pe aripi sau pe acoperişul aeronavei pentru a desfăşura banderole pe care au scris lozinci precum ”Există un pilot care să salveze clima?” sau ”Soluţia: mai puţine avioane”.


Citește și : Praga şi Ministerul Muncii din Cehia au fost atacate cibernetic

Ei au fost în cele din urmă arestaţi de agenţii de securitate ai aeroportului, după ce reuşiseră să păcălească dispozitivul de pază.

Greenpeace a postat pe Twitter o scurtă înregistrare video a acţiunii sale, în care acuză guvernul francez de ”greenwashing”, termen ce face referire la exagerarea de către companii sau guverne a performanţelor lor în protecţia mediului.

Organizaţia ecologistă a menţionat concret proiectul de lege francez ”Climat şi rezilienţă”, pe care-l descrie drept o ”carcasă goală”, întrucât consideră că nu este suficient de ambiţios faţă de măsurile de reducere a emisiilor de carbon.

Citește și : Ţara ‘ARDE’ şi regina ADOPTĂ doi câini de rasă: ‘Ei NU FUG în America să dea interviuri!’

De pildă, o reprezentantă a Greenpeace, Sarah Fayolle, acuză guvernul francez că în chestiunea zborurilor pe distanţe scurte – pe care acesta a promis că le va interzice dacă există alternativa călătoriei cu trenul de cel mult două ore şi jumătate -, ”dincolo de discursul frumos nu sunt decât cinci legături aeriene care ar fi vizate de interdicţie, din cele circa o sută existente”.