DISTRIBUIȚI
War Thunder Wiki

Grecia are în plan să desfăşoare la graniţa cu Turcia cele şase tancuri de luptă Mader livrate de Germania, a anunţat joi prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis în urma unei întrevederi la Atena cu cancelarul Olaf Scholz, transmite DPA, potrivit agerpres.

Potrivit lui Mitsotakis, vehiculele vor fi transferate spre graniţa de pe fluviul Evros (Mariţa). ‘Forţele noastre armate consideră că acolo vor fi cel mai utile’, a declarat el.


Citește și: Kremlinul acuză Ucraina că a primit ORDIN de la americani să se retragă de la negocieri

Germania a livrat primele şase din cele 40 de tancuri Mader în urmă cu câteva zile în cadrul unui acord prin care Grecia, în schimb, a trimis Ucrainei tancuri suplimentare.

Atena a trimis Kievului 40 de vehicule de luptă BMP-1 de concepţie sovietică pe care le primise anterior de la fosta armată est-germană.

Deşi Germania a refuzat să trimită direct Ucrainei tancuri, a participat la câteva schimburi cu alte state cu echipamente mai puţin avansate, ceea ce a permis ca ajutorul să ajungă în Ucraina.

Cele şase tancuri Mader vor fi prezentate la o paradă ce va avea loc vineri la Salonic, cu ocazia unei sărbători naţionale în Grecia.

Citește și: Guvernul german spune că ambele conducte ale Nord Stream 2 au fost afectate de explozii