DISTRIBUIȚI
GERMANY, BONN - JANUARY 24: In this photo illustration a medical syringe is seen with a Janssen (Johnson & Johnson) logo displayed on a screen in the background on January 24, 2021 in Bonn, Germany. (Illustration by Ulrich Baumgarten via Getty Images)

Grecia va începe să administreze vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson pe 5 mai, au anunţat miercuri autorităţile din Sănătate, la o zi după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi-a anunţat sprijinul pentru folosirea serului, scrie The Guardian , scrie news.ro .  

„Aşteptăm decizii de la CDC şi FDA vineri şi apoi de la comitetul nostru naţional pentru vaccinare în următoarele zile. Vaccinările vor începe pe 5 mai”, a spus Marios Themistocleous, coordonatorul vaccinărilor.


Citește și : Derek Chauvin, simbolul abuzurilor polițienești din SUA

Grecia era de aşteptat să înceapă vaccinările cu J&J luni, înainte de apariţia îngrijorărilor cu privire la rapoartele despre tulburări foarte rare de coagulare a sângelui asociate vaccinului. Apoi a anunţat că va aştepta până la anunţul Agenţiei Europene a Medicamentului înainte de a continua.

Cu toate că EMA a declarat că a găsit legături posibile între cheaguri de sânge foarte rare şi vaccin, a recomandat utilizarea acestuia, spunând că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. Agenţia a examinat opt cazuri grave de tromboze în SUA, care a vaccinat mai mult de 7 milioane de persoane cu acest ser.

Citește și : Papa Francisc și-a programat o nouă vizită în Ecuador