DISTRIBUIȚI

Bilanţul, încă provizoriu, în urma incendiilor care au devastat la 23 iulie coasta de est a regiunii Attica şi în special localitatea Mati a crescut la 96 de morţi, au anunţat miercuri pompierii după decesul unor victime internate în spital, potrivit agerpres.

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a murit în urma rănilor suferite, la scurt timp după ce o altă persoană, în vârstă de 63 de ani, a decedat din aceeaşi cauză, relatează AFP.


Citește și : Trump Tower, dat in judecată de statul Illinois pentru folosirea apei din Râul Chicago

Peste douăzeci de persoane se află în continuare spitalizate, multe dintre acestea fiind în stare critică.

Patru oficialii au fost concediaţi în urma tragediei, printre care ministrul ordinii publice şi al protecţiei cetăţenilor şi responsabili din cadrul poliţiei şi pompierilor.

Cu toate acestea, guvernul a denunţat mai degrabă construcţiile ilegale din pădurile de pin din Mati decât erorile operaţionale din acea zi, notează AFP.

Citește și : SUA avertizează Rusia în privința dezvoltării de arme spațiale

Numeroase persoane au murit după ce au rămas blocate în trafic în timp ce încercau să fugă din calea flăcărilor, în timp ce alţi locuitori care au reuşit să ajungă la mare s-au înecat după ce au fost nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a primi ajutor.

O anchetă judiciară a fost deschisă, iar rufele a două dintre victime au dat în judecată autorităţile pentru neglijenţă şi punerea în pericol a vieţii.