DISTRIBUIȚI
AP

 Reţeaua de socializare Twitter a blocat contul partidului neonazist grec Zorii Aurii, aparent ca urmare a noilor reguli ale platformei împotriva discursul de ură, relatează DPA, potrivit agerpres.

Serviciul de micro-blogging şi social networking nu a precizat motivul pentru care a blocat contul partidului joi, dar decizia survine după un recent anunţ privind măsuri destinate să împiedice propagarea discursului de ură pe reţeaua de socializare.


Citeşte şi: Din ce în ce mai puţini nord-coreeni reuşesc să fugă din ţară. S-a ajuns la un prag istoric

‘După Facebook, … Instagram şi alte media corupte, a venit rândul Twitter să vizeze partidul în mod brutal’, a reacţionat partidul Zorii Aurii. Pagina de Twitter a partidului era încă inaccesibilă vineri.

Formaţiunea este asociată cu violenţa, făcându-se responsabilă de o serie de acte de huliganism, iar conducerea sa a fost implicată în procesul pentru uciderea unui artist hip-hop, în 2013.

Zorii Aurii a devenit al treilea cel mai puternic partid în parlamentul grec după ce a obţinut 7% din voturi în alegerile din 2015. Potrivit actualelor sondaje de opinie, partidul îşi păstrează terenul în rândul alegătorilor, deţinând acum la 6,8 %.