DISTRIBUIȚI
Newsweek

Premierul Alexis Tsipras a obţinut miercuri un vot de încredere din partea Parlamentului Greciei, deschizând astfel calea către ratificarea acordului cu guvernul de la Skopje privind viitorul nume al fostei republici iugoslave Macedonia, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În favoarea guvernului s-au pronunţat 151 din cei 300 de parlamentari, prin urmare nu va fi necesară convocarea de alegeri anticipate.


Citește și : Mike Pence: SUA vor preîntâmpina orice reafirmare a jihadiștilor

Tsipras a solicitat votul de încredere duminică, după ce ministrul apărării, Panos Kammenos, partenerul de dreapta din coaliţia guvernamentală, a demisionat în semn de protest faţă de acceptarea numelui de Republica Macedoniei de Nord şi a anunţat retragerea din guvern a tuturor reprezentanţilor partidului său, Grecii Independenţi.

Parlamentul macedonean a ratificat săptămâna trecută acordul de la Prespa, din iunie 2018, prin care guvernele de la Atena şi Skopje au convenit asupra schimbării numelui Macedoniei, în ciuda opoziţiei naţionaliştilor din ambele ţări. Parlamentul grec urmează să ratifice acordul în zilele următoare.

Citește și : MB: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Theresa May NU a trecut