DISTRIBUIȚI
Twitter

Grecia a revocat marţi decizia luată la 1 martie de a opri acceptarea şi procesarea cererilor de azil din partea migranţilor care urmau să sosească ilegal după acea dată, informează DPA, scrie agerpres.

Ministerul pentru Migraţie grec a anunţat că va relua procedura şi va accepta toate solicitările.


Citește și : Peste 4 miliarde de persoane, obligate sau sfătuite să rămână acasă (AFP)

”Cei fără motive pentru a solicita protecţie vor fi returnaţi în ţara de origine”, se arată în declaraţia ministerului citat.

Pe durata procesării cererii, solicitantul de azil trebuie să rămână în una dintre cele două tabere închise.

Orice persoană care decide să revină în ţara sa va primi un bonus de 2.000 de euro, a precizat Ministerul pentru Migraţie grec.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a deschis frontierele ţării sale pentru migranţii care intenţionau să intre în Grecia şi ulterior să ajungă în Europa Occidentală.

Mii de migranţi s-au comasat la frontiera dintre Turcia şi Grecia, dar forţele de ordine greceşti i-au oprit. Ulterior, Atena a suspendat procesarea cererilor de azil, ceea ce a atras critici din partea organizaţiilor pentru drepturile omului.

Citește și : Israelul introduce obligativitatea portului măştilor în public

După decizia luată de Erdogan, doar 1.900 de migranţi au intrat pe teritoriul grec, fiind transferaţi în taberele de la Malakasa (lângă Atena) şi Sintiki, în apropiere de Salonic. Ei vor avea permisiunea de a solicita azil.