DISTRIBUIȚI
Newsweek

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a asumat vineri ”întreaga responsabilitate politică pentru tragedia” provocată de incendiile devastatoare de luni de la est de Atena, soldate până în prezent cu cel puţin 87 de morţi şi care au dus la acuzaţii din partea opoziţiei în ce priveşte eşecul guvernului de a apăra vieţile oamenilor, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

”V-am convocat astăzi aici în primul rând pentru a-mi asuma întreaga responsabilitate politică pentru această tragedie, în faţa cabinetului meu şi a poporului grec”, a declarat Tsipras într-un discurs rostit în faţa consiliului său de miniştri, difuzat în direct de către media.


Citește și : Casa Albă: Preşedintele Donald Trump se declară deschis față de o vizită la Moscova

Guvernul va acţiona repede cu un plan naţional pentru a ataca problema încălcării de decenii a prevederilor în domeniul construcţiilor, a afirmat Tsipras, adăugând că există indicii potrivit cărora incendiile au fost provocate.

Opoziţia a acuzat guvernul de aroganţă şi de eşec absolut în ce priveşte apărarea vieţile oamenilor, ca urmare a reacţiei autorităţilor în faţa incendiilor devastatoare, în timp ce rămân întrebări fără răspuns cu privire la modul în care au murit zeci de oameni în localitatea Mati, unde 49 % dintre case au fost declarate nelocuibile.

Citește și : Grecia: Opoziţia acuză guvernul de aroganţă şi de eşec absolut în protecţia vieţilor umane după incendiile mortale