DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Grecia va desfăşura o forţă de cel puţin 3.000 de poliţişti şi alt personal de securitate pentru vizita pe care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan o va efectua joi şi vineri în această ţară, transmite marţi dpa, citând surse din Ministerul de Interne de la Atena, potrivit agerpres.

Vizita preşedintelui turc în Grecia, stat membru al Uniunii Europene şi al NATO, are loc într-o perioadă de relaţii tensionate ale Ankarei cu SUA şi Germania.


Citeşte şi: Mihail Saakaşvili, ARESTAT la Kiev, după ce a vrut să se arunce de pe acoperiş. Un comando SBU i-a percheziţionat apartamentul – VIDEO

La Atena, preşedintele Erdogan şi prim-ministrul elen Alexis Tsipras urmează să abordeze relaţiile Turciei cu Uniunea Europeană, precum şi tema migraţiei spre Grecia şi Europa, pentru care Turcia este un punct principal de lansare.

Pe agenda discuţiilor se mai află cooperarea în domeniile energiei, transporturilor, turismului, dar şi vechea problemă a drepturilor de suveranitate în Marea Egee.

Citeşte şi: Spania RETRAGE mandatul de arestare european împotriva lui Carles Puigdemont

Observatori greci se aşteaptă de asemenea ca Erdogan să reitereze cererea de extrădare a opt ofiţeri turci care au dezertat în Grecia la bordul unui elicopter, la o zi după tentativa eşuată de puci din iulie 2016.

Un tribunal din Grecia a respins cererea de extrădare înaintată de Ankara, considerând că există riscul ca inculpaţii să nu aibă parte de un proces corect în Turcia.