DISTRIBUIȚI
ofertadeturism.ro

Grecia a dispus joi închiderea până la sfârşitul lunii aprilie a hotelurilor care funcţionează pe tot parcursul anului, după ce a făcut acest lucru şi cu hotelurile deschise în sezonul turistic, pentru a limita răspândirea coronavirusului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Decizia, care va intra în vigoare duminică seară, a fost luată „pentru a-i proteja pe angajaţii hotelurilor”, a anunţat Ministerul Turismului într-un comunicat.


Citește și : Bilanțul epidemiei de coronavirus în lume

Numai trei hoteluri pe oraş vor avea permisiunea să funcţioneze la Atena şi la Salonic, al doilea oraş, situat în nordul ţării, precum şi un hotel pe regiune, conform ministerului.

„Decizia va fi aplicată începând de duminică, 22 martie, ora 00.00 (22.00 GMT) şi până la sfârşitul lunii aprilie”, se mai arată în comunicat.

Săptămâna trecută, hotelurile sezoniere au fost închise din aceleaşi motive. Camera Elenă a Hotelierilor a estimat la circa 522 de milioane de euro pierderile sezonului turistic din cauza coronavirusului.

Citește și : Marea Britanie va repatria o parte din trupele sale din Irak

Grecia, care a anunţat joi al şaselea deces cauzat de coronavirus, a luat o serie de măsuri drastice pentru a opri pandemia, pornind de la închiderea şcolilor, restaurantelor şi barurilor şi siturilor arheologice şi ajungând până la interzicerea adunărilor de peste zece persoane.